Tornada a l'escola

Com hauria de ser l’acollida als infants i famílies el curs vinent?

Les experiències de vida han de ser la font principal sobre la que construir aprenentatges. Així, la tornada a una certa quotidianitat escolar haurà d’afrontar els reptes derivats de la crisi que estem vivint, i les seves conseqüències en els itineraris d’aprenentatge i petjades socio-emocionals. Aquesta cura haurà de ser especialment curosa, sistemàtica i empàtica a les comunitats educatives més vulnerables. 

Amb previsió, caldrà plantejar estratègies i iniciatives permetin als centres desplegar accions concretes centrades en:

  • Com acompanyar la socialització i creació de vincles entre els companys? 

  • Quins espais de qualitat cal oferir per a compartir i reflexionar en confiança com a comunitat educativa sobre allò viscut (dol, records, moment bonics, anècdotes, etc) ?

  • De quina manera podem reforçar i prioritzar l’acció tutorial com a oportunitat privilegiada per a poder acompanyar des de la proximitat?

  • Com Involucrar les famílies en processos de reconnexió amb la dinàmica escolar?

  • Com activar i reforçar els mecanismes de detecció i atenció de les NESE, especialment en aquells casos prioritaris que requereixen suport en salut mental?

  • Com podem personalitzar la tornada al centre a partir d’avaluacions inicials i altres mecanismes d’anivellament?. 

  • Com estimular les auto-expectatives i autoestima de l’alumnat a partir del reforç positiu i climes d’aprenentatge vibrants i reptadors?

  • Com enriquir les experiències d'aprenentatge a partir d’enfocaments competencials  i actius que facilitin l’adaptació al context acadèmic de forma incremental?

Aquesta tornada al centre serà la més especial fins ara, cal que l’aprofitem al màxim per a empatitzar, acompanyar, enriquir i engrescar. En la mesura la aquesta transició sigui profitosa, tots en sortirem reforçats. 

Comptem amb tu per a construir aquesta tornada a partir de les teves idees, aportacions, mesures, reflexions i energia. Comparteix amb l'etiqueta #TornadaEscola

Actes

Actes anteriors

Publicacions

Publicacions relacionades

Reptes

Reptes relacionats

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar