Digitalització per la millora i l'equitat educativa

Com aprofitar el potencial de la tecnologia digital per desplegar un pla de Blended Learning orientat a la millora dels aprenentatges i la reducció de les desigualtats educatives?

El tancament dels centres educatius durant la crisi del Covid-19 ha obligat a les administracions a prendre mesures urgents per garantir la continuïtat educativa de tot l’alumnat durant el temps de confinament. El sistema educatiu, i la majoria de centres, no estaven preparats per activar d’un dia per l’altre un sistema d’aprenentatge en línia amb garanties de qualitat i equitat educativa.  Els centres que més havien avançat en el model digital són els que han tingut major capacitat d’adaptar-se i donar resposta al repte de l’aprenentatge des de casa. Però malgrat l’enorme esforç fet pels centres i els docents, la crisi ha destapat i agreujat les desigualtats educatives i socials, ja que no totes les famílies comptem amb les mateixes possibilitats de fer un acompanyament educatiu adequat als seus fills i filles.

Que hem de fer davant un escenari de possibles confinaments recurrents durant els propers 18 mesos? Amb les escoles intermitentment tancades, hem de donar continuar l’activitat educativa? I si és així, com? No es pot aspirar a tenir un sistema inclusiu i equitatiu només amb solucions d’emergència. Cal activar un pla digital per una educació més resilient davant futurs reptes com el provocat pel Covid-19.  

  • Podem desplegar per al curs vinent un pla de Blended Learning per a tots els centres educatius orientat a la millora dels aprenentatges i la reducció de les desigualtats educatives? 
  • Com oferir accés, connexió i dispositius per a tot l’alumnat?
  • Com preparar i acompanyar als docents? 
  • Com capacitar l’alumnat? 
  • Com proveir dels recursos, metodologies i continguts adequats segons etapes educatives? 
  • Com flexibilitzar i adaptar objectius educatius, curriculars i d’avaluació de cada centre educatiu?

Blog

Llegeix els articles relacionats

Reptes

Reptes relacionats

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar