Benestar emocional

El trencament del vincle escolar de manera sobtada a causa de la covid-19 ha estat viscut per l’alumnat de manera diversa. En alguns casos, l’impacte haurà estat baix. En canvi en d’altres haurà estat viscut en el marc d’una situació extrema (confinament en infrahabitatge, atur familiar, pèrdues i processos de dol, etc.) i amb un fort impacte psicològic i emocional. De fet, s’estan detectant símptomes entre infants i adolescents que requeriran atenció de cara al retorn a l’escola el proper curs: trastorns de la son, pèrdua d’hàbits, canvis d’humor sobtats, ansietat excessiva, tristesa, trastorns de conducta, dificultats de concentració, etc.

Aquest símptomes i situacions poden haver disminuït les expectatives vitals a nivell educatiu de l’alumnat, alterat els seus vincles socials i afectius, i posat en risc la seva trajectòria educativa, perquè el benestar emocional és una condició indispensable per a l’aprenentatge.

Com podem acompanyar emocionalment al nostre alumnat? Aquest repte vol donar resposta a la interrupció sobtada dels vincles educatius, a l’escletxa emocional que s’ha creat i a la qual cal donar resposta durant el proper curs:

  • Quins dispositius cal activar especialment durant la tornada a l’escola? Qui ha de fer què?
  • Com els docents poden detectar necessitats d’atenció psicològica i emocional?
  • Com incorporar la dimensió socioemocional en les activitats educatives?
  • Com promoure que les llars siguin espais segurs i promotors de l’aprenentatge del nostre alumnat?
  • Com acompanyem als que acompanyen?

Comptem amb tu per posar en marxa iniciatives que millorin el benestar emocional a partir de les teves idees, aportacions, mesures, reflexions i energia. Comparteix amb l'etiqueta #BenestarEmocional.

Reptes

Reptes relacionats

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar