Crida conjunta d’Obrim l’Educació i Fundació Nous Cims: projecte pilot d’acompanyament emocional a la tornada a l’escola 'Komtü'

Notícies

En el marc del projecte “Obrim l’educació: per a un país de noves oportunitats” de la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del programa Komtü de la Fundació Nous Cims, s’ofereix la possibilitat a un màxim de 8 centres d’educació infantil i primària de participar a un projecte pilot de mentoria online perquè les escoles puguin encarar les necessitats de suport emocional d'alumnat, famílies i docents en època de coronavirus. Una iniciativa que té com a pretensió fonamental, oferir suport i assessorament per a la implementació d’accions i propostes que afavoreixin l’acompanyament emocional a tota la comunitat escolar a l’inici de curs.

Davant la situació de crisi i la nova realitat que ha provocat la Covid-19, considerem que hi haurà un moment essencial: el retrobament, l’acollida i l’acompanyament a tota la comunitat escolar una vegada s’iniciï el curs al setembre. Així, amb la tornada a l’escola, caldrà destinar temps i espais per a que tothom pugui expressar, comunicar i compartir allò viscut i sentit durant aquest període de confinament. També serà necessari detectar i oferir resposta a aquells casos que necessitin d’una intervenció especialitzada.

El confinament ha estat una situació dura per tothom, infants i joves sobretot, però també per als adults. Així, per a poder oferir un bon acompanyament a la infància i als adolescents, els adults també ens hem de sentir acompanyats.

Cal doncs, entendre les primeres setmanes del curs (i fins i tot els primers mesos) com un període molt significatiu i important. Un temps en que es poden promoure i facilitar pràctiques que permetin sanar i reparar els possibles malestars emocionals. A la vegada que contribueixin a reforçar els vincles, la proximitat, la confiança, la seguretat, l’empatia, la comprensió, l’optimisme i el sentiment de pertinença de totes les persones que integren l’escola.

El teu centre educatiu vol participar a la crida i ser un dels vuit centres que acompanyarem?

Consulta tota la informació de la crida!

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar