Vuit escoles implementaran accions d’acompanyament emocional de la mà d’Obrim l’Educació i Komtü a l’inici del nou curs

Ja es coneixen els vuit centres d’educació infantil i primària que participaran en el projecte d’acompanyament online creat en el marc del projecte “Obrim l’educació: per a un país de noves oportunitats” de la Fundació Bofill amb la col·laboració del programa Komtü, impulsat per la Fundació Nous Cims. Després del tancament d’escoles pel confinament per la pandèmia de la Covid19 i la incertesa generada, aquesta iniciativa neix amb la voluntat d’oferir suport i assessorament als centres per a implementar accions i propostes que afavoreixin l’acompanyament emocional a tota la comunitat escolar a l’inici del curs 2020/21.

A partir de la crida conjunta d’Obrim l’Educació i Komtü d’aquest mes de juny, s’han seleccionat els vuit centres que rebran aquest suport online per part de l’Equip Komtü. “No ha estat un procés fàcil, ja que totes les escoles han mostrat molt d’entusiasme i motivació”, segons Maribel de la Cerda, pedagoga i project manager del Programa Komtü.

Les candidatures s’han ponderat en base a criteris objectius relacionats amb la diversitat en la distribució geogràfica, el nombre de línies i la tipologia de centre. Les escoles amb les quals es treballarà el curs vinent són:

Properament tindrà lloc la primera reunió amb tots els participants junt amb l’equip impulsor. Es durà a terme un primer contacte abans de les vacances per a compartir com es durà a terme la implementació del projecte a partir del setembre.

(*) Obrim l’Educació és la resposta de la Fundació Bofill contra les desigualtats educatives en època de coronavirus: cal obrir l’educació per generar condicions de possibilitat per a tothom. Aquest projecte vol que la crisi de salut que estem vivint no generi una crisi educativa i, per a aconseguir-ho, s’està creant un pla de xoc compartit per a aconseguir una educació construïda en comunitat, una educació enriquida, oberta a noves oportunitats d’aprenentatge, de cura, de benestar i de col·laboració plena.

(**) KOMTÜ és un projecte gratuït d’acompanyament per a la millora del benestar emocional i relacional dels nens i nenes a les escoles d’infantil i primària. Una proposta que treballa amb totes les persones (principalment amb el claustre però també amb famílies i personal no docent) que acompanyen als infants en el seu procés de creixement, desenvolupament i aprenentatge. Komtü és una iniciativa de la Fundació Nous Cims.

Notícies

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar