3. Contacta els teus polítics municipals i fes-los saber que et preocupa el problema

Escriu al teu alcalde o alcaldessa i al regidor responsable d’educació.

El primer pas que pots fer és sensibilitzar i preguntar quines mesures s’estan prenent actualment als responsables polítics de l’Ajuntament. Concretament pots enviar un correu a l’Alcalde o Alcaldessa, i al regidor/a responsable d’Educació. Trobaràs el seu correu electrònic al web de l’Ajuntament.

Alguns missatges rellevants que els pots fer arribar són els següents:

  • Destaca en quina situació es troba el teu municipi. Si té alts nivells de segregació escolar, si empitjora, o si li manquen dispositius clau per fer-hi front. Per saber-ho consulta el document “Vols saber el grau de segregació escolar del teu municipi?
  • Explica per què és important reduir la segregació escolar. Explica-li que la segregació escolar està relacionada amb pitjors nivells educatius globals en el municipi i amb més abandonament escolar. Si vols saber més sobre per què és rellevant la segregació escolar, pots consultar el document “Combatre la segregació escolar: de l’amenaça a l’oportunitat
  • Subratlla amb claredat les mesures que es poden emprendre contra la segregació escolar. Els pots recordar les 6 mesures d’urgència o les 6 mesures a mig i llarg termini del “Dossier - Preinscripció i segregació escolar davant la Covid-19”. Pots consultar també la infografia “6 mesures urgents que pot impulsar el teu ajuntament”
  • Pregunta quines són les mesures que el govern municipal està desplegant per fer front a aquesta problemàtica.

Fes arribar informació als grups municipals

Pots fer arribar la mateixa informació que a l’Alcalde o Alcaldessa a la resta de grups municipals de l’Ajuntament, és a dir, a la resta de partits polítics. Trobaràs els seus contactes al web de l’Ajuntament.

A banda de sensibilitzar-los, pots suggerir que des de l’oposició es facin preguntes al govern. Algunes preguntes que es poden fer al govern municipal poden ser:

  • Quines de les 6 mesures urgents ja s’estan aplicant al municipi, i quines no?
  • Quines mesures contra la segregació escolar s’està planificant de desplegar en els propers 3 mesos?
  • Pensa l’Ajuntament promoure un pacte local contra la segregació escolar?
  • Quins són els principals àmbits de millora del municipi en segregació escolar a mig termini? Quines mesures de mig termini pensa prioritzar l’Ajuntament?

Promou una moció al ple de l’Ajuntament

Si el teu municipi té alts nivells de segregació escolar o no té les mesures efectives necessàries pots impulsar l’aprovació d’una moció al ple municipal perquè l’ajuntament ho faci.

Pots impulsar una moció al ple tant des d’una entitat de la comunitat social i educativa del municipi, com des d’un grup municipal. Ara bé, en molts dels Ajuntaments els que poden presentar formalment una moció al ple són els grups municipals.

Des del projecte Obrim l’Educació posem a disposició d’entitats i grups municipals una plantilla de moció per desplegar mesures d’urgència per combatre la segregació escolar a nivell municipal. Podeu acabar d’adaptar la moció a la realitat del vostre municipi, tenint en compte les dades que s’indiquen en la pròpia plantilla de moció.

    Per a dubtes sobre la moció, podeu enviar un correu electrònic a obrimeducacio@fbofill.cat.



    KIT D'ACTIVISTA PER LA DESEGREGACCIÓ

    Amb aquest kit d’activista et proposem algunes accions i aportem eines i idees perquè tu també puguis passar a l’acció al teu municipi. Descobreix-les totes i passa a l'acció!

    Notícies

    Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

    Acceptar