Col·labora amb el teu ajuntament per fer possible un estiu enriquit (3)

Garantir l’accés a oportunitats educatives a tots els nens i nenes és un dret que cal garantir corresponsablement entre tota la ciutadania, els governs, les entitats i institucions socials i les famílies.

I és que la bretxa en els aprenentatges dels infants després d’aquesta crisi educativa per la COVID-19 por arribar a implicar una pèrdua equivalent a 4 o 6 mesos d’escolarització i eixamplar encara més les desigualtats educatives.

Tu pots fer-hi molt. Potser coneixes a famílies de l’escola que ho necessiten, treballes en una entitat que organitzeu casals d’estiu, ets d’un club esportiu que acolliu molts nens i nenes del municipi, o un educador social d’un equipament del territori.

Des del teu coneixement del territori, la teva expertesa i iniciativa pots fer coses com:

  • Parla'n a les xarxes! I recorda d’utilitzar el hashtag #EstiuEnriquit i d’etiquetar els teus responsables municipals i altres entitats i associacions del teu poble o ciutat per arribar a més gent.

Volem un estiu enriquit per a tothom! A #NomMunicipi hi ha (nº d’infants vulnerables) que ho necessiten. Fem-ho possible! #EstiuEnriquit

Saps que #NomMunicipi hauria d’invertir (Import) perquè cap infant es quedi sense activitats d’estiu enriquides? #EstiuEnriquit

  • Estigues informat i contacta els polítics municipals! Consulta la taula que hem fet sobre el que ha d’invertir el teu municipi i escriu un correu electrònic als responsables municipals o menciona'ls a les xarxes socials. Fes-los saber que et preocupa la situació i pots enviar-los la publicació 'Els ajuntaments, la clau de l’estiu enriquit'.
  • Parla’n i comparteix la informació del municipi: a la reunió de l’AFA, de l’esplai, de l’associació de veïns i veïnes, les xarxes de barri o fins i tot a la comissió de festes.
  • Si treballes en un equipament socio-cultural o esportiu de la ciutat pensa quines propostes d’activitat enriquides pots oferir.
  • Si ets educador de lleure demana formació i acompanyament per a poder fer una intervenció educativa el màxim d’enriquida possible.
  • Si ets responsable o educador d’un casal d’estiu fes una programació d’activitats amb clara intencionalitat educativa.
  • Si ets periodista local, pots buscar com està el teu municipi i preguntar al govern municipal quines mesures i accions estan impulsant per garantir un estiu enriquit.
  • Coneix com funciona el tràmit de beca al teu municipi i si coneixes a alguna família que ho necessiti orienta-la o acompanya-la.

KIT PER UN ESTIU ENRIQUIT

Amb aquest kit et proposem algunes accions i aportem eines i idees perquè tu també puguis passar a l’acció al teu municipi. Descobreix-les totes i passa a l'acció!

Notícies

Blog

Llegeix els articles relacionats

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar