xr5-webinar-26-3-post.jpg
26/05/2020
18:00h - 19:00h

Cap alumne sense orientació: com acompanyar en temps de coronavirus?

ET VAS PERDRE EL WEBINAR?

RECUPERA'L AQUÍ SENCER

El tancament d’escoles i el seguiment telemàtic d’aquest darrer trimestre de curs ha posat en risc el vincle educatiu entre alumnes i escoles. Amb l’objectiu de minimitzar aquest risc, centres educatius i equips docents han hagut d’adaptar amb urgència les seves estratègies docents i d’avaluació. El mateix cal fer amb la funció d’orientació i acompanyament que té encomanada l’escola. 

Però, com podem desenvolupar amb èxit accions d’orientació en la situació actual d’absència de classes i pèrdua del vincle personal? Com les podem fer efectives per a l’alumnat més desafavorit, amb més risc de quedar desconnectat del centres i les seves figures d’orientació? Com garantim el seu impacte  en els moments de transició entre etapes educatives o en el trànsit de l’educació al món professional? I més enllà de la situació actual, quines lliçons podem extreure de cara a preveure models d’orientació “híbrids” per al futur? Què poden fer l’administració educativa i els centres educatius per avançar en la direcció correcta? 

L’objectiu del webinar que aquí anunciem és abordar aquests interrogants. Ho farem de la mà de:

Aina Tarabini, professora del Departament de Sociologia de la UAB.  

Rosa Artigal, directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació de Barcelona.

El debat serà conduït per Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill, coordinador de l’informe Obrim l’educació. Mesures de xoc i reformes prioritàries davant la crisi del Covid-19.

El debat serà molt més ric si podem comptar amb la vostra experiència i comentar-la amb les ponents. Com heu previst fer-ho a la vostra escola o institut? De quina manera heu pensat orientar i acompanyar el vostre alumnat, sobretot aquells més vulnerables i els que canvien d’etapa? Compartiu les vostres experiències en aquest Padlet.

Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació. Llegir més.

Acceptar